Dit zijn de vier redenen waarom organisaties en instellingen gebruik moeten maken van zakelijk glasvezel

Dit zijn de vier redenen waarom organisaties en instellingen gebruik moeten maken van zakelijk glasvezel

Dit zijn de vier redenen waarom organisaties en instellingen gebruik moeten maken van zakelijk glasvezel

In België en Nederland zijn er vele organisaties, instellingen en bedrijven die hard groeien, met name in de IT-sector. Dit komt ondere andere door het feit dat glasvezel voor bedrijven een stuk interessanter is geworden om aan te schaffen. Maar wat zijn de redenen waarom organisaties en instellingen gebruik moeten maken van zakelijk glasvezel van netwerkspecialisten als Signetbreedband? In deze blog leer je de argumenten goed kennen, waardoor je als ondernemer ook zelf straks de goede beslissing voor je bedrijf maakt.

Hogere uploadsnelheden

In de eerste plaats is glasvezel voor bedrijven haast een must-have door de hogere uploadsnelheden die het biedt vergeleken met normaal zakelijk internet. Een hogere uploadsnelheid houdt in dat je meteen documenten, bestanden of video’s op het internet kunt zetten. Dankzij glasvezel kunnen bedrijven hun documenten eenvoudig, snel en veilig delen met klanten of medewerkers. Wanneer snelheid een essentieel onderdeel van je bedrijf is, zal zakelijk glasvezel nemen van een bedrijf als Signetbreedband zeker de juiste keuze zijn.

Meer betrouwbaar dan normaal zakelijk internet

Ten tweede is glasvezel voor bedrijven meer betrouwbaar dan normaal zakelijk internet. Dit komt doordat glasvezel een veel stabielere verbinding heeft, waardoor storingen worden voorkomen of vermeden. Ook biedt het meer bandbreedte waardoor er geen haperingen optreden tijdens videoconferenties of het bellen via het internet.  Bovendien is het mogelijk om meerdere apparaten tegelijk te gebruiken zonder dat er vertraging of buffering optreedt.

Een betere beveiliging

Verder kiezen veel ondernemers voor zakelijk glasvezel van een specialist als Signetbreedband door de betere beveiliging die het biedt. Glasvezel heeft geen last van storingen of interferentie, waardoor er geen data veiligheidsrisico’s zijn. Bovendien heeft glasvezel in tegenstelling tot normale internetverbindingen geen last van elektromagnetische velden. Dit zorgt ervoor dat het een stuk lastiger zal worden voor een derde partij om je bijvoorbeeld af te luisteren wanneer je met gevoelige en zeer waardevolle informatie werkt, wat je veel geld en tijd zal schelen.

Internet dat duurzaam is

Tot slot is glasvezel voor bedrijven ook interessant omdat het een duurzamere optie is. Glasvezelverbindingen gebruiken minder energie, waardoor het een stuk milieuvriendelijker is. Daarnaast kunnen bedrijven met een glasvezelverbinding gebruik maken van superieure technologieën, waardoor ze meer efficiënte processen kunnen opzetten en niet onnodige middelen opmaken.

Al met al is duidelijk dat bedrijven die zakelijk glasvezel aanschaffen hier meer dan genoeg gegronde redenen voor hebben. Of je nu een ZZP’er bent, een start-up of een groter bedrijf: glasvezel kan veel waarde aan je bedrijf toevoegen. Daarom is het cruciaal om op zoek te gaan naar een betrouwbare netwerkspecialist die deze vorm van zakelijk internet aanbiedt. Op deze manier zul je ook binnen mum van tijd kunnen genieten van glasvezel voor bedrijven.