Is een printer noodzakelijk binnen het bedrijfsleven? En waarom?

Is een printer noodzakelijk binnen het bedrijfsleven? En waarom?

Is een printer noodzakelijk binnen het bedrijfsleven? En waarom?

In België en Nederland printen we erg veel. Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven gemiddeld ruim 13.000 afdrukken maken per maand. Het lijkt dan ook wel of printers niet weg te denken zijn uit het bedrijfsleven. Maar klopt dit wel? En waarom?

Het hangt natuurlijk volledig van het bedrijf af of een printer noodzakelijk is. Moeten er pakbonnen uitgeprint worden? Dan ontkom je er niet aan om meerdere printers aan te schaffen. Datzelfde geldt voor presentatiemateriaal. Als online marketeer heb je over het algemeen geen afdrukjes nodig om te kunnen werken. Wel kan een printer helpen om informatie makkelijker te verspreiden of te delen met collega’s. Het is dus eigenlijk voor ieder bedrijf wel prettig om minstens één printer op kantoor te hebben staan.

Dan komt natuurlijk ook direct het volgende dilemma: want voor welke printer kies je dan? Waar let je op? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over de aankoop van een zakelijke printer.

Voor welk merk kies je?

Bij het kopen van een zakelijke printer is kwaliteit natuurlijk wel belangrijk. Bovendien wil je ook dat deze over een goede levensduur beschikt. Beknibbelen op de aanschaf van een printer is dan ook geen goede keuze. Besparen op de printkosten is dan een veel betere optie. Maar dan moet je uiteraard wel beginnen met de aanschaf van een goede printer. Maar hoe weet je welk merk de juiste keuze is?

Gelukkig is het internet hierin je beste vriend. Online vind je talloze ervaringen met de verschillende soorten printers. Sommige merken zijn enorm populair en weet je doorgaans wel dat de ervaringen positief zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een canon printer of hp printer.

Hoeveel print je?

Hoeveel je print is geheel afhankelijk van het soort bedrijf dat je runt. Beschik je over een eigen webshop? Dan moeten er dagelijks waarschijnlijk tientallen tot honderden pakbonnen uitgeprint worden. Hier moet de printer wel tegen bestand zijn. Bovendien wil je dan niet om de haverklap de cartridge vervangen. In dat geval is het wellicht verstandiger om voor een laserprinter te kiezen. Deze is een stuk sneller, maakt nette letters en kan tot maar liefst 50.000 afdrukken per maand maken. Bovendien geldt bij de laserprinter: hoe meer er geprint wordt, hoe goedkoper deze is. In de aanschaf ben je wat duurder uit, maar de printkosten liggen dan beduidend lager dan bij een inkjetprinter.

Print je maar weinig? Dan volstaat een inkjetprinter. Je kunt ook een combinatie gebruiken. Een inkjetprinter op kantoor bijvoorbeeld en een laserprinter in het magazijn. Een inkjetprinter beschikt namelijk vaak ook over meerdere opties dan een laserprinter. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om mooiere afbeeldingen te printen, te scannen en te kopiëren.

Benodigde cartridges

Let bij het kopen van een nieuwe printer ook op de benodigde cartridges. Schrijf sowieso altijd op welke je nodig hebt. Canon mg3600 inktpatronen zijn in principe overal verkrijgbaar, maar dan weet je wel zeker welke je nodig hebt. Controleer ook of er eventueel huismerken van verkrijgbaar zijn. Zo kun je mogelijk ook extra besparen op de maandelijkse printkosten.