Dit zijn de 4 soorten hosting die interessant zijn voor bepaalde instellingen

Dit zijn de 4 soorten hosting die interessant zijn voor bepaalde instellingen

Dit zijn de 4 soorten hosting die interessant zijn voor bepaalde instellingen

Als je een website of applicatie wilt lanceren voor je instelling, is het belangrijk om te weten welke hosting opties beschikbaar zijn. Er zijn verschillende soorten hosting oplossingen die geschikt kunnen zijn voor jouw behoeften. Deze oplossingen variëren in prijs en functionaliteit, dus er is veel te overwegen als het gaat om de juiste keuze voor jouw organisatie. In dit artikel worden de 4 meest populaire hosting opties besproken, namelijk linux hosting, Dedicated Hosting, Cloud Hosting en VPS Hosting. 

Linux hosting

In de eerste plaats is er Linux hosting. Partijen als TransIP.nl bieden dit soort hosting aan veel bedrijven en instellingen aan. Dit is een webhosting dienst die websites op een Linux-server host. Linux is de meest bekende open source platform waarmee bijna alle bedrijven hun websites creëren, ontwikkelen en hosten. Er zijn verschillende typen Linux-servers zoals Apache, Nginx, LiteSpeed en LAMP. Deze servers hebben verschillende functies en kunnen worden aangepast aan jouw individuele behoeften.

Dedicated hosting

Ten tweede heb je dedicated hosting. Dit is een hostingdienst waarbij je een server huurt die volledig gewijd is aan jouw organisatie. Met dedicated hosting heb je controle over het gehele besturingssysteem en kun je de server configureren zoals jij wilt. Dit is ideaal als je veel verkeer en dataverkeer hebt of een grote hoeveelheid applicaties op de server moet draaien. Een ander voordeel van dedicated hosting is dat je geen beperkingen hebt betreffende de prestaties van de server.

Cloud hosting

Ten derde is er cloud hosting, wat tegenwoordig steeds populairder wordt. Bij cloud hosting kun je een virtuele server huren die toegang geeft tot de bronnen die je nodig hebt. Je kunt deze server aanpassen aan jouw wensen en er gebruik van maken als een volledig beheerde hosting oplossing. Met cloud hosting kun je flexibeler werken, want je kunt altijd extra bronnen toevoegen als dat nodig is. Wanneer je dus voor een redelijk nieuwe vorm van hosting wilt kiezen, kan cloud hosting de juiste keuze voor je zijn.

VPS hosting

Tot slot is er VPS hosting. Dit is een webhosting dienst waarbij je een virtuele server huurt die op een fysieke server staat. Deze server heeft dezelfde functionaliteit als de dedicated servers en je kunt er applicaties op draaien, maar met een VPS hosting ben je beperkt tot het aantal processoren, RAM en harde schijfruimte dat je hebt. Een voordeel is echter dat je kunt genieten van betere prestaties omdat je apparatuur niet met andere websites wordt gedeeld.

Al met al bieden deze 4 hosting oplossingen verschillende voordelen en kunnen ze ieder aan een of meerdere van je eisen als instelling voldoen. Daardoor is het belangrijk om te weten welke optie het beste bij jouw organisatie past. Hopelijk heeft deze blog geholpen hiermee.